NetYachting houdt Open Boot Dag en neemt nieuwe Dehler 38 in gebruik

Dehler 38Op zondag 30 maart a.s. houdt NetYachting Open BOOT Dag in Wemeldinge aan de Oosterschelde. Tussen 10.00 en 18.00 uur kunnen de bezoekers daar terecht met al hun vragen over het principe van ‘flexibel zeilen’, flexibel gebruik van een zeiljacht op basis van een abonnement. Ook kunnen er proefvaarten worden gemaakt, onder meer met een nieuwe Dehler 38 die per 1 april aan de vloot wordt toegevoegd.

Dankzij dit van origine Amerikaanse concept is het mogelijk om economisch verantwoord van een eigen jacht te genieten. Ieder jacht heeft maximaal zeven gebruikers. Gebruikers kunnen afzonderlijk maar ook gezamenlijk optimaal gebruik maken van ‘hun’ jacht. Het beheer, onderhoud en de reparaties komen voor rekening van NetYachting. Dankzij het twaalf maanden durende en allesomvattende lidmaatschap, staan de Members dus niet voor onverwachtse uitgaven.

NetYachting in het kort
NetYachting is een initiatief dat in 2006 in Nederland werd geïntroduceerd. In 2011 werd de oorspronkelijke naam SailTime gewijzigd in NetYachting en vond ook een uitbreiding naar België plaats. Ragnar Koot van NetYachting: “Ons concept wordt vaak vergeleken met time share, het is wezenlijk anders aangezien onze gebruikers niet
deelnemen in het eigendom, maar werken we met abonnementen met een looptijd van 1 jaar.”

De NetYachting vloot in Nederland en België bestaat uit meerdere zeiljachten van 31 tot 43 voet, die in verschillende havens langs het IJsselmeer, in Zeeland en aan de Belgische kust liggen. Jaarlijkse bijdragen variëren van 3.900 tot 7.750 euro. Bij een vergelijking van de kosten per vaardag (gemiddeld zo’n 25 per jaar) zijn de kosten van een abonnement lager dan de kosten van huur of bezit van een jacht. Ragnar Koot van NetYachting: “Iedereen heeft te maken met onzekerheid over de economische ontwikkelingen. Een abonnement op een boot is een financieel aantrekkelijk alternatief voor huur of eigendom van een jacht.” Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van gebruik in plaats van de last van bezit.

Online reserveringssysteem
Gebruikers kunnen hun boot met behulp van een flexibel en eerlijk online
reserveringssysteem tot twaalf maanden vooruit reserveren. Iedere gebruiker kan een gegarandeerd minimum aantal dagen per jaar reserveren. Daarbij kunnen last minute boekingen (tot 48 uur voor vertrek) gratis worden bijgeboekt. Door een goede controle voor- en na iedere vaartocht kunnen eventuele problemen snel worden opgelost. Voor leden betekent dit maximaal en zorgeloos genieten.

Proefvaarten
Het is gedurende de dag mogelijk om proefvaarten te maken op 3 van de aanwezige jachten uit de NetYachting-vloot. Er liggen 2 Bénéteau zeiljachten van het type Océanis 37 & 40 én een nieuwe Dehler 38 klaar. De proefvaarten staan gepland om 11:00, 13:00 en 15:00 uur en geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website of door een
mail te sturen info@netyachting.com Om 12:30 uur zal de Dehler 38 worden gedoopt en proosten wij op het nieuwe watersportseizoen.

http://netyachting.com/extra/open_boot_dag_30_maart_in_wemeldinge

Auteur

  • admin

Comments