Zware tot zeer zware storm verwacht op het Kanaal

Orkaan BerthaOrkaan Bertha steekt momenteel de Atlantische Oceaan vanuit de Verenigde Staten en de restante van deze tropische storm zullen zondagochtend windsnelheden teweegbrengen op het kanaal van 55 tot 60 knopen. Volgens de schaal van Beaufort is dit zware storm (10 Bf) tot zeer zware storm (11 Bf).

De Scilly eilanden zullen het hard te verduren krijgen, daar komt de orkaanachtige wind voor het eerst aan land. Daarna trekt de storm door het kanaal en zal zondagmiddag in afgezwakte vorm (7-8 Bf) de Belgische en Nederlandse kust bereiken.

Ben je op zeilvakantie aan de Zuidwest kust van Engeland of Bretagne zorg dan dat je tegen zaterdag 9 augustus met dubbele landvasten in een veilige en beschutte haven ligt.

Wij zijn ter plaatse met onze redactieboot en zullen van dit natuurgeweld spectaculaire beelden kunnen maken, veilig vanop de wal.

Auteur

  • admin

Comments