Water-rAnt: authentieke schepen brengen de authentieke smaak van Zeeuwse mosselen naar ‘A’

platbodemschepenIn het weekend van 26-27 en 28 september ‘14 komen een dertigtal authentieke rond- en platbodemschepen naar het MAS om de levering van Zeeuwse mosselen zoals het honderd jaar geleden gebeurde over te doen.

Op vrijdag 12.45 varen deze zeilschepen het Willemdok binnen. De oudste Hoogaarzen en Hengsten zetten de mosselen af aan de Oostendekaai, waar iedereen ook een proevertje wordt aangeboden. De deze schepen varen al honderden jaren op de Schelde en werden zowel in Vlaanderen als Zeeland gebouwd. De rest van de vloot van tjalken, aken, boeiers en andere platbodems varen omstreeks 16.30 verder door naar de Veurne- en St.- Laureiskaaien in het Bonapartedok.

De schepen zijn het hele weekend lang te zien, op sommige kan men aan boord gaan rondkijken hoe het allemaal werkte. Er is animatie voor jong en oud en er zijn muzikale verrassingsacts. En de kennismaking met het watererfgoed van de Scheldedelta.

De Batavier, ‘ t Stille Water en Het Licht der Dokken, drie typische havenkroegen van Het Eilandje, zetten de potten op het vuur om iedereen van de mosselen te kunnen laten genieten.
Op zaterdagavond wordt de havensfeer helemaal opengetrokken met het optreden van een onvervalste André Hazes imitator.

Bezoek van Water-rAnt is gratis.

Meer gegevens, programma, foto’s en een plannetje staan op www.water-rant.be

Het evenement is mogelijk dank zij de samenwerking met het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en de dienst voor toerisme/congressen van Antwerpen.

Auteur

  • admin

Comments