Hemelvaart zeiltocht naar Lowestoft

LowestoftDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK ) organiseert vanaf woensdag 13 mei 2015 voor leden en niet-leden een Hemelvaart zeiltocht naar Lowestoft. Of u het nu doet als een “shake-down cruise” na een winter re-fit of om weer even de zeebenen te oefenen: deze tocht biedt voor elk wat wils.

Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid naar Lowestoft varen en daar aansluiten of zich op twee plaatsen aansluiten bij een groep die gezamenlijk vertrekt: bij de Roompot en in IJmuiden. Hierdoor is het ook een uitstekende tocht voor zeilers die voor de eerste keer de overtocht naar Engeland willen maken.

In verband met het getij zullen we woensdagavond, 13 mei , tegen middernacht vertrekken vanuit zowel IJmuiden als de Roompot. Dit betekent, dat de meeste boten tegen donderdagavond in Lowestoft zullen aankomen (uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden).
De deelnemers zullen in Lowestoft worden ontvangen met een “steigerborrel”.

Zeiltocht naar LowestoftZeiltocht naar Lowestoft

Vrijdagochtend staat een activiteit gepland met de Veiligheidscommissie van de NVvK, waarbij vooral ingegaan zal worden op de tochtvoorbereiding en hoe het uiteindelijk is verlopen. De middag biedt de mogelijkheid voor een bezoek aan de omgeving. Een aanrader is om met de trein (2 x per uur) naar Norwich te gaan. Dit is een oude stad met veel bezienswaardigheden, zoals het kasteel, de kathedraal en het “Sainsbury Centre for Visual Arts”.

’s Avonds is er een gezamenlijk diner in het prachtige clubhuis van de Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club, waar, voor de liefhebbers, op zaterdagochtend ook de mogelijkheid bestaat om te genieten van een ‘full english breakfast’ .

Rond een uur of 10 is er palaver voor de terugtocht. We verwachten dat iedereen in de loop van de zondagochtend , 17 mei, weer terug zal zijn in Nederland.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Het Bureau van de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers
dhr. Ruud van de Fliert
Platolaan 64, 3707 GH Zeist
Email:bureau@kustzeilers.nl
Tel: 030-6932079
www.kustzeilers.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments