Life Cell wil grab bag vervangen (video)

Life CellDe Life Cell is een nieuw veiligheidsmiddel dat niet alleen de bemanning drijvend houdt maar waarin óók alle aanvullende reddingsmiddelen opgeborgen kunnen worden. Veel schepen hebben een grab bag aan boord, maar deze heeft geen of nauwelijks drijfvermogen. Niet alle schepen hebben een reddingsvlot een aan boord, denk aan open zeilboten, sportboten, ribs, etc.; ook kan het vlot defect zijn of het noodgeval treft het vaartuig zo snel dat er domweg geen tijd is om het vlot te lanceren.

In plaats van, in paniek zoeken naar de veiligheidsmiddelen aan boord, is met de Life Cell alles in één keer razend snel te pakken. In de units zijn EPIRB, marifoon, telefoon,noodfakkels, hoorn, water, paspoorten, signaalspiegel, fluit, schijnwerper, SART, etc. droog en klaar voor gebruik op te bergen.

Er zijn 4 modellen, geschikt voor een trailerbare boot tot een groot jacht of commercieel vaartuig. De kleinste houdt 2 tot 4 mensen drijven, de grootste 8. Ook met de deksel open behoudt de Life Cell genoeg drijfvermogen. Ze komen allen met een kunststof montagebeugel, waarvan de Life Cell vanzelf loskomt mocht het vaartuig zinken. De beugel is ook, los, in RVS leverbaar.

Allen zijn signaal oranje gekleurd en uitgevoerd in onverwoestbaar ABS kunststof.

Sommige modellen zijn ook in het wit leverbaar.
Prijzen: vanaf €180

http://lifecellmarine.com.au/
Importeur voor Benelux: Belship BV

Labels

Auteur

  • admin

Comments