Najaarsbeurs Motorboot Sneek: meer bezoekers, goede verkoop

De veertien werven die eind oktober tijdens Motorboot Sneek hun aanbod van ruim 400 nieuwe en gebruikte jachten toonden, kijken terug op een geslaagde editie. De botenshow, die traditioneel twee keer per jaar in en om Sneek wordt gehouden, trok meer publiek dan in het voorjaar. Ook zijn diverse motorboten op en na de beurs verkocht.

Volgens voorzitter Pieter Janssen van Motorboot Sneek blijkt uit de toename van het aantal geïnteresseerde bezoekers (circa 30 procent) dat er geen sprake is van ‘beursmoeheid’. Integendeel: de deelnemende werven kregen veel positieve reacties. “Klanten vinden het erg prettig om op de werf rustig rond te kunnen lopen. Ze kunnen verschillende modellen bekijken, meer dan op een traditionele beurs in een hal. En velen zijn verrast over het aantal - ook jong - gebruikte jachten.”

Meer gastwerven in 2017
Het succes van Motorboot Sneek spreekt steeds meer werven van buiten Sneek aan: vanwege de mooie locatie én het publiek dat niet alleen komt kijken, maar zich serieus oriënteert op de aankoop van een jacht. Voor de editie in voorjaar 2017 hebben zich al zeven gastwerven aangemeld. Volgens voorzitter Janssen is er ruimte voor groei. “Motorboot Sneek heeft zich met een breed aanbod voor een divers publiek wel bewezen. Dat wij nu al zeven aanmeldingen hebben voor komend jaar is goed nieuws. Vooral voor de bezoekers van onze beurs.”

Motorboot Sneek organiseert de grootste botenshow van het Noorden twee keer per jaar op en nabij ’t Ges, de watersportboulevard van Sneek, centraal gelegen in het Friese watersportgebied. Acht lokale werven bieden hun jachten – en die van de gastwerven – in eigen huis aan. Bezoekers kunnen zich uitgebreid oriënteren én kennismaken met het vakmanschap van de werven. Tijdens de afgelopen najaarsbeurs (van 28 tot en met 30 oktober) deden zes bedrijven van buiten Sneek of Friesland mee, waaronder Linssen Yachts uit Maasbracht en De Vaart Yachting uit Lelystad.

Motorboot Sneek online
Op de website www.motorbootsneek.com staan de veertien deelnemende werven van de najaarsbeurs vermeld, en wordt de eerste botenshow in 2017 aangekondigd: deze is van 7 tot en met 9 april.

Auteur

  • admin

Comments