Zeiljacht en steiger in brand op het Veerse Meer: brandstichting?

Zeiljacht in brand

Woensdagmorgen werd de KNRM van het Veerse Meer opgeroepen voor een melding; 'vaartuig brand/explosie aan boord'. In dit soort situaties is de hulpverlening aan eventuele slachtoffers de allereerste prioriteit van de KNRM. Eenmaal uitgevaren wees de zwarte rookpluim, die al van veraf te zien was, waar het te doen was.

Aangekomen bleek de eigenaar al in veiligheid en werd assistentie van de brandweer de volgende taak van de bemanning. Doordat de brandende bijboot losgekomen was van het zeiljacht en al brandend onder de steiger vastgelopen was stonden niet alleen het jacht en de bijboot in brand maar ook de kunststof steigerplanken hadden vlam gevat. Dat laatste zorgde voor een dikke zwarte rookwolk over het Veerse Meer.

Steiger in brand

Vanwege de gasflessen aan boord van het zeiljacht was er gevaar voor explosie en moesten de bluswerkzaamheden op ruime afstand van het jacht plaatsvinden. Hier kwam de assistentie door de KNRM vanaf het water goed van pas.

zeiljacht in brand veerse meer

Na het blussen is het uitgebrande zeiljacht langszij van de reddingboot Oranje genomen en naar een haven gebracht. Daar is het op de kant gezet en voor alle zekerheid nog een keer door de brandweer gecontroleerd.

Zeiljacht uitgebrand

Helaas voor de eigenaar moeten zowel het jacht als de bijboot als verloren worden beschouwd. Maar gelukkig is het bij materiële schade gebleven!

Brandstichting?

Brandstichting is niet uitgesloten want het lijkt erop dat eerst de zeilboot en daarna de steiger in brand is gestoken om het blussen te bemoeilijken. Een onderzoek zal dit uitwijzen.

Bron: KNRM

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments