Mae West gaat POOLCIRKEL-XL zeilen

Mae West

In 1977 zeilde Willy de Roos met het jacht Williwaw onder Nederlandse vlag door de Noord Westelijke Passage. Zeiljacht Mae West is bijna identiek aan Williwaw. 40 jaar later gaat zeezeiler Andre Speet met de Mae West met een poging doen om rondom de Noordpool de Noord Oost Passage en de Noord West Passage aansluitend te zeilen.

De route
De gehele route rond de Noordpool is nog maar door een handvol internationale zeilers met succes bezeild. Sommige deden er meer dan 3 jaar over. Door de ‘Global Warming’ is de kans op succes voor deze ambitieuze expeditie toegenomen. Andre start met een meerjaren-schema maar zal de uitdaging niet laten liggen om de hele route veel sneller of zelfs in een seizoen te volbrengen.

Mae WestLEG 1 – 3900 Zeemijlen
START in juli 2017 op Spitsbergen,
via de Russische Arctische Oceaan en Bering Straat naar Alaska.
Dit is het zwaarste deel van de expeditie, onder Nederlandse vlag niet eerder voltooid. De Nederlandse zeiler Henk de Velde begon er ooit aan en mislukte, Andre Speet gaat de uitdaging opnieuw aan.

LEG 2 - 2500 Zeemijlen
van Alaska naar de westkust van Groenland. Deze route vriest meestal dicht in de eerste week van september en wordt een race tegen de klok.

LEG 3 - 2800 Zeemijlen
Van West Groenland naar Spitsbergen. Sluitstuk over de Atlantische Oceaan.
Finish boven de poolcirkel op Spitsbergen.

CREW
Er is plek voor 4 sportieve deelnemers die een avontuurlijke uitdaging zoeken, gelijke kansen voor m/v, die fysiek en financieel aan de expeditie bijdragen. Tegen sterk gereduceerde bijdrage wordt 1 plek ingeruimd voor jong talent m/v.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de site: www.maewest.nu

Labels

Auteur

  • admin

Comments