Brunswick neemt Nederlandse distributeur Lankhorst Taselaar over en wordt Mercury Marine

Mercury Marine

Brunswick Corporation (NYSE: BC) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van Lankhorst Taselaar, een bedrijf actief in de distributie van scheepsonderdelen en -toebehoren dat gevestigd is in Nederland en Duitsland. De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Na de afronding van deze transactie wordt Lankhorst Taselaar geïntegreerd in Mercury Marine om de sterke en toenemende activiteit op het gebied van onderdelen en accessoires (Parts & Accessories (P&A) van de motorbouwer in Europa verder uit te breiden.

Lankhorst Taselaar boekte in 2016 zo'n $25 miljoen aan inkomsten en verkoopt een grote selectie aan onderdelen en componenten. Bovendien levert het bedrijf de bestellingen van zijn 3.000 klanten, van wie de meeste nieuw zijn binnen het netwerk van Mercury Marine in de regio, steevast de dag na de bestelling.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, met inbegrip van de- toetsing van de overname door de relevante instanties en wordt verwacht in het derde kwartaal afgerond te zijn.

"Lankhorst Taselaar zal Mercury helpen bij het verder uitbouwen van zijn aanwezigheid en dienstverlening in heel Noord-Europa en met name in België, Luxemburg, Nederland en Duitsland," verklaarde John Pfeifer, President van Mercury Marine. "Zo kunnen we sneller een groter aandeel veroveren in deze belangrijke en sterk groeiende markt. Ook het gebundelde distributienetwerk zou de toekomstige groei van de samengebrachte activiteiten moeten versnellen door een breder productenaanbod en een uitgebreid distributienetwerk.

Lankhorst Taselaar stelt zo'n 50 mensen te werk. Het bedrijf zal de geplande verhuizing naar een geavanceerde faciliteit in Heerenveen in Nederland eind 2017 gewoon laten doorgaan.

De overname van Lankhorst Taselaar zal naar verwachting een minimale impact hebben op de resultaten van Brunswick voor 2017, verklaarde Mark Schwabero, Chairman en Chief Executive Officer van Brunswick. Daarnaast werd de impact van dit type transactie al voorzien in het plan voor 2018 van Brunswick dat in november 2015 aan de financiële gemeenschap werd voorgesteld.

"We blijven mogelijkheden zoeken om onze mariene en fitnessactiviteiten wereldwijd strategisch verder uit te bouwen," vertelde Schwabero. "Lankhorst Taselaar zal de distributietak van onze mariene P&A-activiteit in Europa versterken en verstevigen. Net zoals BLA in Australië en Payne's Marine in Canada zal ook Lankhorst Taselaar onze uitstraling en reactiesnelheid binnen de wereldwijde zeevaart vergroten. Onze voetafdruk binnen in Europa wordt zo heel wat groter."

"De transactie met Lankhorst Taselaar is opnieuw een bewijs dat Brunswick zijn strategie om activiteiten toe te voegen ook uitvoert, in het bijzonder als het aankomt op fitness en marine P&A", verklaarde Schwabero. " Inclusief deze en andere reeds afgeronde acquisities, blijven wijtot doel hebben om via overnames tegen 2018 $350 miljoen bijkomende P&A-inkomsten te genereren, zoals in 2015 werd voorgesteld aan de financiële gemeenschap."

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments