Blue Water App start in Italie en ontwikkelt Middellandse Zee markt

Blue Water App

Blue Water App, Europa’s marktleider voor online boekingen voor jachthavens, maakt deze week bekend dat ze van start gaan in Italië. Dit is een eerste stap van een expansie om Blue Water App services aan te bieden in het Middellandse Zee gebied. MP Network, een van de grootste haven management bedrijven in Italië, heeft een contract getekend met Blue Water App om al hun jachthavens aan te sluiten aan het succesvolle Nederlandse boekingsplatform.

Blue Water App verwacht dit jaar meer dan 30 Italiaanse havens aan te sluiten. Dit betekent dat nu ook in Italië vaarders via de App de jachthaven kunnen kiezen, de ligplaats boeken en betalen met een paar clicks met hun mobiele telefoon en zonder taalproblemen. Blue Water App is uniek, omdat het systeem geïntegreerd kan worden met haven management systemen en zo kunnen vaarders bij de meeste aangesloten havens hun eigen box kiezen uit het aanbod van beschikbare ligplaatsen.

Jachthavens geven de voorkeur aan Blue Water App omdat de geavanceerde technologie realtime informatie geeft over de boten die aankomen, wegvaren en zo kunnen jachthavens de bezetting optimaliseren en worden nieuwkomers op een persoonlijke manier ontvangen.

“Dit is voor ons een heel speciaal moment, omdat het de start is van een groot expansie programma in de Middellandse Zee en nu kunnen we onze services ook aanbieden is dit belangrijke watersportgebied. Ons netwerk van vaarders en aangesloten havens zal op deze wijzen in korte tijd meerdere malen verdubbelen”, zei Christiaan Drent, oprichter en CEO van Blue Water App.

“We zijn erg blij met het partnership met Blue Water App, omdat dit goed past in onze strategie om de meest innovatieve technologie te gebruiken zodat onze havens efficienter werken en nieuwe klanten kunnen vinden” zei Enrico Bertacchi, CEO MP Network.

Over Blue Water App

Het Nederlandse Blue Water App, dat werd opgericht door Christiaan Drent in 2013, is het grootste online boekingsplatform voor jachthavens in Europa. Vaarders kunnen de iOS of Android App gratis downloaden en betalen geen reserveringskosten. Al meer dan honderd havens en 20 duizend vaarders maken gebruik van Blue Water App. Deze watersporters hebben altijd toegang tot het viertalige boekingsplatform via de App en kunnen zo op een simpele en snelle wijze hun ligplaats garanderen en veilig betalen. Blue Water App vaarders hoeven niet meer met havens te bellen en het papierwerk is ook verleden tijd, want de boot- en bemanningsgegevens worden automatisch doorgestuurd naar de haven. Blue Water App maakt het boekingsproces voor havens efficiënter en de betalingen zijn vooraf gegarandeerd. Havens kunnen met Blue Water App veel beter zien welke ligplaatsen beschikbaar zijn, want aankomende en vertrekkende boten worden automatisch aangemeld in het systeem. Op deze wijze kunnen havens meer ligplaatsen aanbieden en hun productiviteit en omzet verhogen. Blue Water App is ook een belangrijk marketing instrument om havens onder de aandacht te brengen van nieuwe klanten.

Blue Water App had een succesvolle tweede investeringsronde in december 2017 en breidde onlangs het management team uit met Joris van Wijk, Managing Partner gevestigd in Italie. Blue Water App is in een nieuwe groei fase en de boekingsservice wordt nu gelanceerd in het Middelandse Zee gebied, Duitsland en Engeland. In februari dit jaar krijgen de App en het boekingsplatform een volledig nieuwe update voor het nieuwe vaarseizoen.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments