Jachtmakelaars: gebruikte boten snel verkocht

sloep te koop

De markt voor gebruikte boten ervaart momenteel snelle verkopen. De verkoop van gebruikte open boten zoals sloepen en tenders, steeg in het derde kwartaal van 2018 met maar liefst 40% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2017. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging, ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport, en de Nederlandse Bond voor Makelaars in Schepen (NBMS).

“Wij hebben een uitstekend kwartaal achter de rug. Behalve de stijging in de verkopen, is de gemiddelde tijd die een gebruikte open boot te koop lag gehalveerd tot 110 dagen. Het mooie weer heeft zeker hier aan bijgedragen. Nog een positief punt: het verschil tussen vraagprijs en verkoopsom wordt steeds kleiner”, aldus Michaël Steenhoff, manager afdeling Jachtbouw bij HISWA Vereniging.

Lichte groei verkoop zeiljachten

Verder constateren de makelaars een lichte groei bij de verkoop van zeiljachten. Het aantal verkochte motorjachten is stabiel en vertegenwoordigt het grootste aandeel van de markt. In het derde kwartaal van 2018 werden twee keer zoveel motorboten verkocht dan zeiljachten waarbij het aantal verkochte zeiljachten een lichte stijging liet zien vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Opvallend is dat de buitenlanders blijvend geïnteresseerd zijn in het Nederlandse botenaanbod. Zij kopen met name motorjachten. 

NLyachts.com

De genoemde gegevens komen voort uit de kwartaalcijfers afkomstig van NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of NBMS.

BoatZilla.eu

Gebruikte boten snel verkopen in Europa gebeurt via de boten markplaats BoatZilla. BoatZilla is een slimme connectie tussen boten en nieuwe eigenaars. Op BoatZilla vind je enkel tweedehands boten van geautoriseerde dealers, makelaars en private verkopers.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments