WAVES: het nieuwe watersport- en muziekfestival op Texel van Dorian van Rijsselberghe

WAVES festival

Tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe start zijn eigen watersport- en muziekfestival op Texel, genaamd WAVES. De eerste editie van het festival vindt plaats van 19 t/m 23 juni 2019 op de iconische strandlocatie van Paal 17 tijdens én in samenwerking met de Ronde om Texel.

Foil windsurfen, kitesurfen en de Ronde om Texel is 5 dagen top watersport

Het sportieve programma van het vijfdaagse festival bestaat naast de Ronde om Texel uit een Grand Prix Foil Windsurfen, foil kitesurfen, freestyle kiten en een kite downwinder. Bij de toekomstig Olympische foil discipline wordt er met de plank over, in plaats van in, het water gevlogen. Daarnaast zijn er voor de bezoekers tal van andere water- en strandactiviteiten, van surf- & kite clinics tot beachyoga.

De 30-jarige windsurfer is naast initiatiefnemer ook festivaldirecteur, maar de komende edities zal hij vooral en bovenal nog deelnemer zijn.

Van Rijsselberghe:

"Ik vind het spelletje op het water nog te leuk om te stoppen. Zeker met de introductie van de foil is het leuker dan ooit. Ik kijk er nu al naar uit om hier in juni op mijn strand op de foil te kunnen strijden met de wereldtop. Vorig jaar heb ik de Ronde om Texel voor het eerst gefoiled, geweldig! Al is het niet makkelijk maar gelukkig kunnen we nog zo’n 190 dagen oefenen."

Wulf, RONDÉ, Jeangu Macrooy en La Pegatina eerste namen op WAVES

Met Wulf, RONDÉ, Jeangu Macrooy en het Spaanse La Pegatina zijn de eerste vier namen van de muzikale line-up bekend.

Van Rijsselberghe:

“WAVES krijgt een programmering zodat iedereen na het actieve sporten of sport kijken nog kan genieten van heerlijke live-optredens op het strand. Bij WAVES komen allerlei muziekstromingen samen, of het nou pop, indie, of singer-songwriter is, waar iedereen zich thuis bij voelt of even flink bij uit zijn dak kan gaan."

De Texelaar bemoeit zich nadrukkelijk met zowel de sportieve als muzikale invulling van het festival.

“We hebben een nieuw evenement ontwikkeld, waarbij we de top watersport combineren met breedtesport, muziek en activiteiten voor de buitenmens. Met WAVES zetten we echt een totaalconcept neer dat me trots maakt. Dat gecombineerd met de iconische locatie van Paal 17 Texel en de magie van het Rondje belooft spektakel”, aldus Van Rijsselberghe.

WAVES Festival 2019 - woensdag 19 t/m zondag 23 juni 2019

SPORT: IFCA Grand Prix Foil Windsurfen, Foil Kiten, Ronde om Texel, Downwinder & freestyle kiten.

MUZIEK: Wulf, RONDÉ, Jeangu Macrooy, La Pegatina en vele anderen.

MORE: surf-, kiteclinics, beachyoga en meer.

De kaartverkoop voor WAVES is per direct gestart via wavesfestival.nl 

Luister hier naar de playlist van Dorian

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments