RS21 van RS Sailing genormeerd voor European Yacht of the Year 2019

RS21

RS Sailing is erg trots op de nominatie voor de European Yacht of the Year Award 2019. The European Yacht of the Year Award 2019 is een van de belangrijkste en invloedrijke jachtbouwer award wereldwijd. Twaalf watersport magazines uit heel Europa vormen samen de jury.

Met de RS21 heeft RS Sailing een 21 voet kielboot ontwikkeld die duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en fantastische zeileigenschappen combineert in een boot.

Duurzaamheid

RS Sailing heeft zich gecommitteerd aan verduurzaming van zowel de boot als het bouwproces.

De focus op duurzaamheid heeft een grote invloed gehad op het ontwerp. Dit heeft geresulteerd in een boot die wordt gebouwd uit eco-vriendelijke materialen met verschillende milieuvriendelijke attributen. Een grote stap vooruit ten opzichte van vorige generatie boten. De RS21 romp is gebouwd uit gerecyclede PET plastic zoals drankflessen.

Meer over duurzaamheid en de RS21: https://www.rssailing.com/project/rs21/

Stabiliteit

De RS21 is super stabiel door een 50% ballast ratio waardoor de boot makkelijk te zeilen is. De romp en mast zijn relatief licht en super sterk. Het creëert een plezierige performance in zowel open water als op de plas.

Ergonomisch dek

Het dek heeft meer dan voldoende ruimte voor 4 tot 5 actieve zeilers, terwijl met de slimme lay-out van de boot ook duo-handed gezeild kan worden. Het zorgt voor flexibiliteit voor zowel racing, training en cruising.

Continuous grootschoot systeem

Er is een grootschootblok voor zowel de stuurman als de bemanning aan boord, zodat ieder teamlid aan boord er makkelijk bij kan. Bij drukke boeirondingen kan er eenvoudig geschakeld worden van taak.  

Torqeedo: Our partner supplying an electro engine integrated in the design of the boat.

De RS21 kan  optioneel worden uitgerust met een volledig elektrische motor waarvan de schroef in de romp verdwijnt tijdens het zeilen. De accu is los en kan gemakkelijk na het zeilen opgeladen worden.

De RS21 is 5 t/m 9 september te zien en proef te varen op de Hiswa te water in Lelystad.

Kom naar de Hiswa te water in Lelystad en ervaar zelf de RS21.

Wij zijn te vinden op standF-07, naast optimist on tour vindt.

Designer

Richards / Whitehouse / RS Sailing

Length

6.34m

Beam

2.20m

Draught

1.38m

Displacement

650kg

Hull construction

Eco-friendly composite

Keel

Lifting – with bulb

Rudder

Removable – composite

Mainsail area – Race

16.2m²

Jib area – Race

8.4m²

Gennaker area – Race

40m²

Mainsail area – Club

16.2m²

Jib area – Club

8.4m²

Gennaker area – Club

35m²

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments