Motorboot Sneek ontvangt steeds meer bezoekers uit het buitenland

Motorboot Sneek

De meest gerenommeerde werven, importeurs en jachtmakelaars op korte afstand van elkaar in een gezellige ambiance, dat is Motorboot Sneek in het kort. Van 2 tot en met 4 november aanstaande staat de najaarseditie 2018 op het programma. Deze keer ontvangen de zes organiserende bedrijven dertien gastwerven, waaronder Linssen Yachts, Super Lauwersmeer en Tornado Sailing.
 
Motorboot Sneek en Waterpoortstad Sneek zijn al veertien jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In die periode is Motorboot Sneek uitgegroeid tot de grootste motorbootshow in ons land. Naast kijken, vergelijken en proefvaren staan de werven en jachtmakelaars open voor alle vragen, wordt verteld wat er allemaal bij de bouw van een schip komt kijken, zijn er schepen in aanbouw te zien en zijn er op verschillende plaatsen diverse presentaties van toeleveranciers. Alles natuurlijk onder het genot van een hapje, drankje en vrolijke noot. Motorboot Sneek wordt twee keer per jaar georganiseerd door zes Sneker bedrijven met in deze editie dertien gastwerven. In totaal worden meer dan 400 nieuwe en gebruikte schepen tentoongesteld.
 
Linssen Yachts komt waarschijnlijk met zijn kleinste jacht de Grand Sturdy 30.0 AC of Sedan naar Motorboot Sneek. Bij beide versies is de salon de binnenleefruimte met de pantry en de kastenpartij aan bakboord en een ruime bank aan stuurboord. De Sedan-versie heeft aan stuurboord tevens de stuurstand. Zowel de voor- als de achterkajuit van de AC-versie heeft een tweepersoonsbed. De Sedan heeft brede dubbele openslaande deuren waardoor de salon en de open kuip één grote ruimte worden. In beide uitvoeringen kan de salonbank door het Easy Sleep Convert System in een handomdraai worden veranderd in een slaapplaats voor twee personen.
 
Super Lauwersmeer komt met de Discovery 47 OC en twee 45 AC’s. De 47 OC is de grootste in deze serie ooit gebouwd. In samenspraak met de opdrachtgever ontwikkeld, wat zo goed werd ontvangen dat een tweede schip werd verkocht. Belangrijke kenmerken is het lage geluidsniveau en de hoge graad van afwerking.
De eigenaren van de twee 45 AC’s zijn van zuiden van Frankrijk tot de Baltische zee en van Duitsland tot Engeland gevaren en delen op Motoboot Sneek hun verhalen.
 
De 1350 Pilot wordt door SK Jachtbouw voor het eerst aan het grote publiek getoond. Opvallend is de kleur; blauw metallic. Om de opbouw te breken is deze kleur ook gebruikt voor de raampartij. Fraai is het doorlopende dak over de kuip. Binnen een licht interieur met rondom zicht. Vanzelfsprekend is ook deze 1350 Pilot voorzien van de voor SK Jachtbouw kenmerkende spudpaal.  
 
Steeler Yachts heeft dit jaar vijf nieuwe modellen aan haar succesvolle S-design toegevoegd. De NG65 S-design en de 52 S-design Offshore worden op Motorboot Sneek getoond. De S-design is een door Steeler Yachts gepatenteerde rompvorm met steile boeg waarin een hoge waaier is geïntegreerd. Het resultaat is een scherpe aansnijdhoek van het water waardoor er geen boeggolf ontstaat, buiswater vrijwel ontbreekt en de brandstof efficiëntie sterk wordt vergroot door de verminderde weerstand. Daardoor zijn ook aanmerkelijk hogere snelheden mogelijk met de stalen versies van de S-line modellen.
 
Bij Brandsma Jachten is de nieuwe Noordzeekotter 38 te bewonderen evenals de Mondial 37 en de complete lijn van de zeer succesvolle Luna serie. Speciale aandacht voor de Luna 37 met centrale-stuurstand en comfortabele meevaardersplaats.

Brandsma Jachten
 
Ondanks zijn bescheiden afmeting van net geen twaalf meter heeft de Andante 400 AC van Aquanaut Dutch Craftmanship standaard drie grote hutten en een enorme salon. Dit vanwege het Cab Foreward principe. Dit komt er in feite op neer dat het voordek iets korter is gehouden, waardoor de ramen verder naar voren worden geplaatst en de salon langer wordt. Voordeel hiervan is ook dat de één niveau lager gelegen kombuis baadt in een zee van licht. De kombuis heeft een open opstelling is zo vormgegeven dat je vanuit deze plek altijd in contact staat met de opvarenden in de salon.
 
De ProBoot 30 van Jansma Jacht is een traditioneel, tijdloos gelijnd schip met een fraaie rompvorm. Het heeft een douche, toilet en vier slaapplaatsen. De kombuis bevindt zich in de salon en is uitgerust met een koelkast en oven/fornuis. Openslaande salondeuren bieden vanuit de salon toegang tot de open kuip. Vanuit de stuurhut kunt u de zelflozende cockpit betreden door de openslaande salondeuren. De boot wordt standaard aangedreven door een 80 pk, maar hij kan ook worden geleverd met een 250 pk sterke motor. Prijs vanaf € 154.000. Verder toont Jansma Jacht van Bavaria de R40 Coupé, de S 33 Hard top (HT) en de Bavaria S 36 Hard top (HT).
 
De Vaart Yachting komt met de Nimbus 305 Coupe, de Nimbus W9 en de Nimbus T9. De Nimbus Weekender 9 (W9) is een snelle dagkruiser/weekendjacht, geschikt voor sociale activiteiten en biedt slaapgelegenheid voor vier personen. De W9 is leverbaar met een cabrioletkap of T-Top en kan worden uitgerust met een binnenboord- of buitenboordmotor. De Nimbus T9 is het eerste model in de nieuwe Nimbus Tender-serie. De Tender 9 is een negen meter dagkruiser die zich prima laat aanpassen aan persoonlijke wensen. Hij is bedoeld voor allerlei soorten dagelijkse bezigheden, zoals vervoer, watersport en recreatie.
 
Tenslotte heeft u bij jachtmakelaardij De Valk keuze uit een zeer breed aanbod: van een stoere Stevenvlet, naar een snelvarende Sealine tot een hagelnieuwe Vripack Utopia. In de verkoophaven, met tevens een zeer grote en unieke overdekte haven waar de schepen in het water liggen, wordt u een zeer divers aanbod geboden. De schepen die getoond worden zijn in een uitstekende staat van onderhoud. Ze liggen stuk voor stuk klaar voor nieuwe avonturen, die ze graag samen met u gaan beleven!

https://www.motorbootsneek.nl/

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments