Optimist on Tour duikt drie zwembaden in tijdens onderwijsstaking in Nederland

Optimist on Tour in zwembad

Het basis-, voortgezet en hoger onderwijs staakt op vrijdag 15 maart. Dit betekent dat veel ouders een alternatief programma moeten verzinnen voor hun kinderen, omdat zij die dag normaal gewoon naar school zouden gaan. Nog geen idee wat te doen? Ga voor waterpret in het zwembad! Optimist on Tour, onderdeel van het Watersportverbond, organiseert een leuk en leerzaam watersportevenement in verschillende zwembaden door heel Nederland. 

Leer van alles in & op het water

Bij Optimist on Tour in het zwembad leren kinderen van 6 tot en met 12 jaar spelenderwijs, in de veilige omgeving van het zwembad, hoe zij voor zichzelf en hun eigen veiligheid kunnen zorgen op en in het water. Plezier maken staat uiteraard voorop! In verschillende rondes komen onderdelen zoals leren omslaan en weer rechtop krijgen van een Optimist (jeugdzeilboot), kanovaren, suppen, peddelen en de aquaroller aan bod. En dit allemaal in de aangename temperatuur van zwembadwater. Zeilervaring is niet nodig, wel minimaal zwemdiploma A.
 
Omslaan in een optimist

“Met Optimist on Tour willen we de veiligheid op het water vergroten. We laten kinderen ervaren dat ze niet bang hoeven te zijn en watersporten hartstikke leuk is.”, aldus hoofdinstructeur Ilse Köpping. “Het zwembad is dé (veilige) plek waar ze, onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs, leren hoe lastig het is om een zeilboot als de Optimist überhaupt om te laten slaan. Spelenderwijs ontdekken ze hoe ze kunnen ademen onder een omgeslagen Optimist en dat ze met een simpel trucje de boot weer snel rechtop krijgen.”

Schrijf je nu in!

De locaties waar Optimist on Tour in het zwembad te vinden is op 15 maart, zijn:

  • Maarssen, Zwembad Safari (11:00 en 13:00 uur)
  • Lelystad, Sportcentrum De Koploper (09:30, 10:30, 11:30 en 12:30 uur)
  • Vlagtwedde, Zwembad Parc Emslandermeer (11:00 en 12:00 uur)

Voor inschrijving en meer informatie surf je naar https://optimistontour.nl

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments