Superjachten

sluis Kornwerderzand
Eddy Lekens

De superjachtbouw in Noord-Nederland krijgt een enorme impuls nu de financiering voor de nieuwe sluis bij Kornwerderzand in de Afsluitdijk rond is. Mede dankzij lobby van HISWA Vereniging, de ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport, kunnen werven nu nog grotere jachten bouwen en komt de voor Nederland belangrijke refitmarkt eindelijk binnen bereik.

admin

Minister Melanie Schultz van Haegen van het ministerie Infrastructuur en Milieu heeft tijdens de METSTRADE met een flinke stoot van een scheepshoorn Flying the Dutch flag on superyachts officieel gelanceerd. Flying the Dutch flag is de populaire vertaling van het Commercial Cruising Vessel-project en omvat een aantrekkelijke wettelijke regeling voor vanuit Nederland commercieel geeëxploiteerde superjachten.

admin

BlackCatHet BlackCat merk wil de nieuwe standaard worden voor grote zeer luxueuze cruising multihulls. BlackCat werder deze week onder de doopvont gehouden door oprichter en voormalig Australisch olympisch kampioen catamaran zeilen Mitch Booth. BlackCat is een alliantie aangegaan met de wereldbefaamde superyacht ontwerper Malcom McKeon om een buitengewone balans van slanke, state-of-the-art ontwerpen en high-performance multihulls te produceren.

admin

Harken Ultra High-load Captive winchHarken presenteert, na langdurig onderzoek en testen, de Ultra High-load Captive Reel Winch. Die kan drie keer meer belasting aan dan de reeds bestaande Captive lieren, die tussen de 15.000 kg en 25.000 kg trekkracht hebben. De nieuwe Captive lier van Harken rondde trektesten tot 70.000 kg af en is daarmee uitermate geschikt voor de laatste generatie 'gigajachten' van 80 meter of groter. Naast de hydraulische Captive levert Harken ook een elektrische variant.

admin

WavelengthNa een uitgebreide refit van zes maanden is Wavelength (ex. Boo Too) weer te water gelaten. Het team bij Holland Jachtbouw heeft het 28 meter zeiljacht, dat tien jaar geleden in Engeland is gebouwd, uitgebreid verbouwd voor haar nieuw eigenaar.

admin

J Class Rainbow Holland Jachtbouw wint de felbegeerde Neptune Trophy in de categorie Sailing Yachts 39M+ tijdens de uitreiking van de World Superyachts Awards op zaterdag 4 mei 2013. De eigenaar van Rainbow, tezamen met Tako van Ineveld, commercieel directeur van Holland Jachtbouw, Jeroen de Vos van Dykstra Naval Architects en Michiel de Vos van DeVosDeVries Design kregen de trofee overhandigd die staat voor uitmuntendheid in superjacht bouw en design.

admin

Promotiefilm van het videohuis Syperyacht Media. Vergeet zeker niet je geluid aan te zetten en de subwoofer een tandje bij te geven want de soundtrack is even cool als de beelden.

admin

Athos voorzien van SmartRigging verstagingOp woensdag 21 april 2010 werden de twee carbonmasten, voorzien van SmartRigging PBO-verstaging, van de luxueuze schoener Athos gezet. Dat gebeurde in de vroege ochtend bij Holland Jachtbouw in Zaandam. Tegen het einde van de middag was het 62 meter lange privéjacht, ontworpen door André Hoek, klaar voor de eerste trimsessie. Vandaag gingen de werkzaamheden in volle vaart verder.

admin

Jongert 4000 MJachtwerf Jongert uit Medemblik is door de rechtbank in Alkmaar failliet verklaard. Jachtwerf Jongert had een torenhoge schuldenlast en kreeg 2 weken eerder al een "uitstel van betaling" vonnis van de rechter, zodat gedurende een bepaalde tijd de schuldeisers niet betaald hoefden te worden.

WaterTrends

Koning Albert II en zijn van Italië afkomstige koningin Paola Ruffo di Calabria hebben zich in Italië een nieuw motorjacht gekocht. Het volgens de ene Italiaanse bron 15 meter lange motorjacht en volgens de andere dan weer meer dan 50 meter lange jacht werd de “Quatuor” gedoopt. Het koningspaar liet hun superjacht bouwen op de Cantieri Navali Rizzardi werf en zou volgens Italiaanse bronnen 1,5 miljoen euro gekost hebben. De “Quatuor” zou plaats bieden aan 8 opvarenden.